3 Απρ 2011

ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ -Τετάρτη 6 Απριλίου στις 20:00


Χρεοκρατία/Debtocracy
  είναι ίσως μια ακτίνα φωτός?Ίσως και να είναι.....από εμάς εξαρτάτε!Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και μάλιστα θα διανεμηθεί δωρεάν.Είναι η πρώτη φορά που θα έχεις ένα "όπλο" στα χέρια σου για σένα που θες να αντιδράσεις αλλά δεν μπορείς-δεν σε εκφράζει κάτι.
"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το δεις και να το κρίνεις σαν ελεύθερος άνθρωπος που είσαι.Αν θεωρίσεις οτι είναι άλλο ένα κόλπο καθοδηγούμενο για χειραγώγηση - παραπληροφόρηση - καθοδήγησης του μαζάνθρωπου, απλά το κατακρίνεις το απορρίπτεις,έτσι κι αλλιώς έχουμε χορτάσει από τέτοιες τεχνικές, η κακή "πραμάτεια" βρωμάει από μακριά πλέον.Αν όμως το βρεις σωστό οφείλεις να το διαδόσεις,δεν θα σου κάνει κόπο,ότι κάνεις θα το κάνεις από τον καναπέ σου και μέσα από τον υπολογιστή σου.Για πρώτη φορά δράσε έστω και μέσα από τον υπολογιστή σου.Βάλε το στον τοίχο σου στο facebook  βάλτο στο blog σου (βάλε το κάπου που να φαίνεται πάντα, και τα banner έτοιμα στα έχουν),μάζεψε 2 φίλους σου να το δείτε,συζήτησε για αυτό .....κάνε κάτι.Βάλε στην συνείδησή σου ότι γνωρίζεις πλέον.Από το tailer φαίνεται να έχει γίνει σωστή δουλεία και τεκμηριωμένη.Δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα απο το να χειραγωγήσει κάποιος ένα ενημερωμένο και νοήμονα άνθρωπο.Ενημερώσου λοιπόν.

DEBTOCRACY from ThePressProject on Vimeo.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς της Χρεοκρατίας
Εμπνευστής και δημιουργός φαίνεται να είναι ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου είχε την ραδιοφωνική εκπομπή Infowar . Πρόσφατα του ανακοινώθηκε η απόλυση του από τον ραδιοφωνικό σταθμό Σκαι (για ευνόητους λόγους).
Μαζί του στο σενάριο είναι η δημοσιογράφος Κατερίνα Κιτίδη  όπου εργάζεται στο tvxs.gr.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ για να δείτε και τους υπόλιπους συντελεστές αλλά και πλούσιες πληροφορίες.Μου έκανε θετική εντύπωση οτι όλες οι λεπτομέρειες  που αφορούν την εν λόγο κίνηση είναι δημοσιευμένες  στην ιστοσελίδα της Χρεοκρατίας ακόμα και τα οικονομικά στοιχεί όπως ποσά που έγιναν δωρεά από τον κόσμο για την κάλυψη των εξόδων του ντοκιμαντέρ, αλλά και λεπτομερές κατάλογος τον εξόδων(ένα μάθημα σε μερικούς μερικούς για το σημαίνει διαφάνεια) .
Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη το βράδυ στις 20:00.
Σας αφήνω με ένα ηχητικό απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή όπου ο Άρης Χατζηστεφάνου παρουσιάζει την Χρεοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου